Samfunnsansvar

/////

SAMFUNNSANSVAR:

 

  • ​Matsvinn: Vår siste milepæl på miljøfronten er å bli med gjengen i Too Good To Go i kampen mot matsvinn. Sammen redder vi mat fra å gå til spille. Mat hører hjemme i magen, ikke i søpla. Last ned appen og bli med du óg! - Les mer om Too Good To Go her


  • Rettferdig handel: Vi bestreber oss på å bruke Fairtrade-sertifiserte varer der vi kan, da de er verdens største merkevareordning for rettferdig handel. Dette sikrer arbeiderne i utviklingsland trygge arbeidsforhold og en verdig lønn. Vi bruker for eksempel Fairtrade-kakao i baksten vår, som varm sjokolade i serveringen og vi selger sjokoladeplater over disk. Vi bruker også noe Fairtrade-krydder, -sukker og -kaffe hos oss. - Les mer om Fairtrade her

 

  • Miljøvennlig: Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerke og det mest kjente blant oss i Norge. Alle varer og tjenester som bærer Svanemerkets logo viser at varen eller tjenesten er blant de mest miljøtilpassede markedet kan by på. Hos oss bruker vi kun svanemerket papir og såpe. Nettopp fordi det er det beste for miljøet! - Les mer om Svanemerke her


  • Grønt Punkt Norge: Mortens Kro importerer selv produkter til Norge og er dermed pliktig til å være medlem av Grønt Punkt Norge. Dette innebærer at man betaler ett gitt beløp per mengde emballasje man importerer, foredler eller produserer til Grønt Punkt , som sammen i et spleiselag, finansierer innsamlingen av sortert glass-, metall-, plast-, papp- og papiremballasje i Norge. Dette har vi vært en del av siden 2010. - Les mer om Grønt Punkt her

 

  • Økologisk mat: I Norge er det Debio som godkjenner økologiske produkter, gårder, serveringssteder o.l. Mortens Kro ble i 2014, som første kro i Norge, godkjent av Debio for bruk av deres "bronsemerke", som betyr at vi alltid skal ha minst 15 økologiske produkter tilgjengelig for våre gjester. Økologisk landbruk er viktig for oss, derfor har vi tatt det et steg lenger enn minimumskravet og bruker faktisk rundt 40 økologiske produkter til en hver tid i bedriften, som for eksempel hvetemel, egg, juice og melk. - Les mer om Debio og økologisk landbruk her

 

  • Kildesortering: Vi er opptatt av miljøet i dag og miljøet for kommende generasjoner. Et viktig tiltak som privatpersoner og store bedrifter i Norge er blitt flinke på, er sortering av avfall. Dessverre er dette alt for dårlig utbredt i restaurantbransjen i dag. Vi er stolte av løsningene vi har fått til på Mortens Kro. Vi kildesorterer selvfølgelig matavfall, frityrolje (raps), papp og papir, batterier, små-elektronikk og lysrør, men vi ønsker å være en foregangsbedrift, et miljøfyrtårn i bransjen. Derfor sorterer vi også glass- og metallemballasje, hardplast og mykplast.

 

  • Palmeolje: Palmeolje kommer som regel fra oljepalmetrær fra Malaysia og Indonesia. Det er verdens billigste matolje, men den har stor negativ påvirkning på regnskogen og miljøet. Dessuten er den meget usunn for oss mennesker sammenlignet med andre oljer. Igjen tar Mortens Kro et samfunnsansvar og bruker derfor kun raps-, solsikke- og olivenolje i sin matlaging. I den grad produkter inneholder palmeolje er vi strenge på at den er sertifisert. - Les mer om palmeolje her

 

  • Miljøfyrtårn: Vi setter oss høye mål på Mortens Kro. Vi ønsker stadig å bli bedre på miljøtiltak fordi det gagner oss som mennesker, oss som bedrift og gir fremtiden vår et litt bedre utgangspunkt. Vi ble  godkjent som Miljøfyrtårn i 2014. Det settes strenge krav til den daglige driften og det kreves en forbedring av miljøpåvirkning for hvert år. - Les mer om Miljøfyrtårn her

  •  
  • Lærlinger: Bransjen vår trenger flere fagfolk. Matfag er dessverre blitt et tredjevalg for studenter som søker videreutdannelse. Morten’s Kro satser på fremtiden. Vi er en godkjent lærlingebedrift og tar stadig imot utplasseringselever fra lokale skoler. Ta kontakt her hvis du ønsker å jobbe hos oss